Президент України Віктор Ющенко на 64-ій сесії Генеральної асамблеї ООН виступить з ініціативою створення центру у боротьбі з піратами. Про це повідомив на брифінгу керівник Головної служби з питань міжнародної співпраці Секретаріату Президента Микола Точицький.

«Президент України вносить у ході цієї Генеральної асамблеї конкретні пропозиції щодо боротьби з піратством», - сказав він.

Зокрема, повідомив Точицький, Президент запропонує створити на Африканському континенті окремий центр боротьби з цим явищем

За словами Точицького, це буде центр збору інформації та розробки планів боротьби з піратством, передає «УНІАН».

Крім того, Президент також запропонує провести у рамках 64-ої сесії Генеральної асамблеї ООН окреме засідання з цього питання.

Точицький повідомив, що сьогодні відбудеться зустріч Ющенка з Генеральним секретарем 64-ої сесії Генеральної асамблеї ООН, у ході якої обговорюватиметься це питання.

При цьому він зазначив, що тема боротьби з піратством надзвичайно важлива для українського суспільства з огляду на те, що сьогодні приблизно 70 тисяч українських громадян працюють у тих або інших компаніях.

Крім того, за його словами, тільки за останні 9 місяців цього року поблизу берегів Сомалі було захоплено понад 30 українських моряків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

452