Святослав Піскун, тричі Генеральний прокурор України і народний депутат України (фракція Партії регіонів), радить Президентові Ющенку і прем'єрові Тимошенко звернутися до Генпрокуратури для перевірки Нацбанку України, а керівництву головного банку країни – пройти перевірку, щоб зняти з себе підозри, якщо керівництво невинне.

Коментуючи ситуацію на валютному ринку і у політикумі, Піскун запропонував: "Якщо прем'єр-міністр України або Президент України незадоволені діями Національного банку України, то вони повинні звернутися до Генерального прокурора з проханням або з пропозицією провести перевірку стану законності та фінансово-господарської дисципліни у НБУ". За його словами, після обґрунтованої перевірки прокуратура дасть народу відповідь на питання, хто і в чому винен, повідомляє «ЛІГА».

"До речі, це на користь і самому керівництву Національного банку України, щоб зняти із себе підозри у будь-яких фінансових махінаціях. Пройдуть роки, місяці, гривня буде більша або менша, але у пам'яті людей залишиться той період, коли дуже серйозні питання виникали щодо дій керівництва НБУ. Тому, щоб ці питання зняти, я вважаю, треба провести дуже серйозну перевірку силами Генеральної прокуратури як найвищого органу, який відповідає за дотримання законодавства України", - додав Піскун.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408