Президент України Віктор Ющенко вчора на нараді з керівниками правоохоронних органів і силових відомств не давав будь-яких доручень генеральному прокурору Олександру Медведьку про перевірку постанов Верховної Ради, прийнятих після обнародування указу про розпуск парламенту.


Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив керівник Головної служби Секретаріату Президента з питань діяльності правоохоронних органів Валерій Гелетей, відповідаючи на питання журналістів.


За його словами, головна задача Генпрокуратури – нагляд за дотриманням законності в діяльності правоохоронних органів.


Проте рішення парламенту має право перевіряти суд, сказав Гелетей, передає «УНІАН».


Як повідомлялося, Президент України Ющенко 2 квітня підписав Указ про припинення повноважень парламенту. Згідно з документом, позачергові вибори у ВР відбудуться 27 травня 2007 року.


Верховна Рада того ж дня прийняла постанову, в якій заявила про відсутність у Президента правових підстав для розпуску парламенту, а Кабінет Міністрів України пізно вночі прийняв постанову, якою вирішив підкорятися тільки Верховній Раді.


Третього квітня прес-служба Президента повідомила, що Глава держави на зустрічі з керівниками силових міністерств і відомств звернувся до генпрокурора Медведька з проханням найближчим часом здійснити перевірку законності рішень, прийнятих Верховною Радою після обнародування Указу Президента про дострокове припинення повноважень парламенту.


Сьогодні Генеральна прокуратура України відзначила, що органи прокуратури не здійснюють нагляд за законністю прийнятих парламентом нормативно-правових актів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419