Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону України «Про сільськогосподарський перепис».

Як передає «УНІАН», за даний проект проголосували 253 народні депутати з 255, зареєстрованих у залі.

Поданий на розгляд Верховної Ради України законопроект визначає правові, організаційні і економічні принципи підготовки і проведення сільськогосподарського перепису, обробки, узагальнення, розповсюдження і використовування його результатів, а також регулює відносини сільськогосподарського перепису, визначає їх права обов'язку і відповідальність, встановлює гарантії держави щодо захисту конфіденційної інформації, отриманої в процесі проведення сільськогосподарського перепису.

Сільськогосподарський перепис може бути загальним і тематичним.

Загальний сільськогосподарський перепис – суцільне статистичне спостереження щодо комплексної характеристики стану і структури галузі сільського господарства.

Тематичний сільськогосподарський перепис – періодичне суцільне або несуцільне (вибіркове) статистичне спостереження за окремими напрямами діяльності, явищами і процесами у сільському господарстві.

Законопроект містить положення, в яких визначаються права, обов'язки і об'єм повноважень респондентів, тимчасового персоналу, органів державної влади і місцевого самоврядування, щодо проведення сільськогосподарських переписів і використовування отриманої в результаті такого перепису інформації.

Згідно з законопроектом, загальний сільськогосподарський перепис проводиться один раз на десять років у терміни, узгоджені з проведенням всесвітніх сільськогосподарських переписів.

В період між загальними сільськогосподарськими переписами з метою більш глибокого вивчення окремих явищ і процесів у сільському господарстві проводяться тематичні сільськогосподарські переписи.

Перепис поголів'я худоби і птиці проводиться один раз на п'ять років, а інші тематичні сільськогосподарські переписи проводяться у разі потреби в терміни, визначені Кабінетом міністрів.

Основною метою проведення такого перепису є отримання цілісної, об'єктивної і достовірної інформації за різними характеристиками сільського господарства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

492