Склад Конституційного Суду України в середу не прийняв відставку голови суду Івана Домбровського.

Про це журналістів повідомила перший заступник міністра Кабінету міністрів Ірина Лукаш.

«В них колегіальна процедура обрання, відповідно – колегіальна процедура звільнення з посади» - уточнила вона, передає «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, в середу на засіданні парламенту голова Верховної Ради Олександр Мороз повідомив, що голова Конституційного Суду України Іван Домбровський подав заяву про складання своїх повноважень «через божевільний тиск на нього і суддів Конституційного Суду».

За словами Мороза, він хотів би дати йому підказку, що «тиск виявляється різний на різних посадовців».

«Вам довірили відповідальну посаду голови Конституційного Суду, судді Конституційного Суду - несіть цей тягар, відповідайте перед Конституцією, перед суспільством, яке доручило Вам цю місію, і не посилайтеся, що вам важко», - підкреслив Мороз.

Прем'єр-міністр Віктор Янукович також повідомив, що голова Конституційного Суду Іван Домбровський у середу має намір подати у відставку.

Також прем'єр повідомив, що йому сьогодні стало відомо про те, що на голову КС здійснюється тиск, не уточнивши, від кого саме.

Прем'єр назвав голову КС Домбровського порядною людиною, «якій ми довіряли». «Чому так відбулося, це теж одна з рис політиків, які звикли жити не відповідно до закону, а за політичною доцільністю, підміняти закон політичною доцільністю. Таке в нашій країні неприпустимо, і я, як глава уряду, завжди відстоюватиму Конституцію», - сказав прем'єр-міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

500