Дострокові вибори у Верховну Раду – це крайній захід для врегулювання парламентської кризи, проте національні інтереси вимагають такого кроку. Про це, як повідомили ForUm’у в прес-службі Президента, мовиться в статті Віктора Ющенка, опублікованій у середу у виданнях Financial Times, Le Figaro, Rzeczpospolita і Corriere della Sera.

Роз'яснюючи причини свого рішення про розпуск Верховної Ради, Глава держави відзначив, що парламентська коаліція почала послідовну кампанію, направлену на зміну конституційного балансу між гілками влади і спотворення результатів минулих парламентських виборів.

На переконання Президента, якщо ключові учасники політичного процесу не бажають поважати правила демократичної системи влади і відмовляються виконувати волю народу, розвивати демократичне суспільство неможливо. «Саме тому в мене не залишилося іншого вибору, ніж ухвалити рішення про розпуск парламенту і призначення позачергових парламентських виборів на 27 травня 2007 року», – відзначає Ющенко.

За словами Президента, в демократичних країнах народ є основним і остаточним арбітром у системі влади. «Саме тому ми повинні звернутися до нього для розв'язання цієї політичної кризи. Тільки довіряючи мудрості народу України ми можемо знайти вихід з цього політичного пата і отримати національний консенсус, необхідний для просування України», – мовиться в статті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

499