Сьогоднішньою заявою парламент намагається застерегти Президента Україна Віктора Ющенка від сумнівного кроку. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, виступаючи у Верховній Раді, заявив голова ВР Олександр Мороз.

«Заява парламенту це акт Верховної Ради, оцінка ситуації, яка адресується всім: суспільству, структурам влади, у тому числі і Президенту. Ми не просимо Президента, ми попереджаємо, ми пропонуємо і тим самим захищаємо і самого Президента, утримуємо його від сумнівного кроку, який має чітке юридичне визначення, і тим самим захищаємо державу, оскільки Президент це інститут цієї держави. Я хотів би, щоб саме так відносилися до цього документа», - відзначив Мороз.

За його словами, сьогодні йдеться про «цинічне і хамське» ставлення до Основного закону з боку цілої низки посадовців з інституту Президента. «Нехай запам'ятають, це їм не зійде з рук, за це їм доведеться відповідати», - підкреслив спікер.

Крім того, він повідомив, що не так давно він отримав телеграму від Центральної вибірково комісії, в якій говориться, що 3 квітня о 24.00 закінчується термін надання політичними блоками своїх виборчих списків. «У зв'язку з цим я хочу нагадати Ярославу Давидовичу, вже колишньому, за рішенням Верховної Ради, главі ЦВК, який підписав цю телеграму. Він вже не має права підписувати цей документ, це перше, а по-друге, він зобов'язаний виконувати постанову Верховної Ради, яка, визнаючи Указ Президента неправомірним, аргументовано… забороняє виконувати незаконне розпорядження. Він відповідатиме за це, я хотів би, щоб він про це пам'ятав», - відзначив Мороз.

Також глава парламенту заявив, що звільнення глави Конституційного Суду було викликано дуже сильним тиском на КСУ.

Як раніше повідомляв ForUm, парламент вимагає від Президента України відмінити Указ про розпуск Верховної Ради. Про це мовиться в тексті заяви ВР. За затвердження цієї заяви проголосувало 257 народних депутатів.

Нагадаємо, на засіданні парламенту в середу Голова Верховної Ради Олександр Мороз повідомив, що голова Конституційного Суду України Іван Домбровський подав заяву про складання своїх повноважень «через божевільний тиск на нього і суддів Конституційного Суду».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480