Позачергова сесія Донецької обласної ради вимагає від Президента України Віктора Ющенка «негайно відмінити» указ про припинення повноважень Верховної Ради. Про це мовиться у «Зверненні до жителів Донецької області та України», прийнятому сьогодні на сесії.

За прийняття звернення проголосували 107 депутатів, проти – 8.

У зверненні облрада заявляє про свою підтримку постанов Верховної Ради, направлених «на недопущення дій, які загрожують конституційному правопорядку і громадському спокою», передає «УНІАН».

« Сьогодні з вини безвідповідальних політиканів Україна опинилася на порозі складних політичних випробувань. Указ Президента Ющенка про розпуск парламенту «ставить під загрозу мир і стабільність у нашій країні», - говориться у зверненні депутатів.

Депутати впевнені, що дії опозиції і нові вибори приведуть «до різкого погіршення економічної ситуації, зниження рівня життя населення і підриву міжнародного авторитету України».

« Гроші, які повинні бути направлені на збільшення зарплат і пенсій, будуть викинуті на вітер на догоду примхам Юлії Тимошенко і її соратників», - переконані депутати Донецької облради.

Вони закликають жителів Донбасу «зберігати спокій і витримку» і запевняють, що органи місцевого самоврядування області «демонструватимуть приклад відповідальної влади, які в основу ставлять інтереси людей».

Депутати підкреслюють, що, на їх думку, «коаліція була створена на легітимній конституційній основі» і «підстав для її розпуску немає».

« Вимагаємо від Президента негайно відмінити указ і повернути ситуацію в правове русло. Закликаємо всі здорові сили Донбасу і України об'єднатися навколо цінностей національного єднання, проявити твердість характеру і силу наших переконань», йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, 2 квітня Глава держави підписав указ про розпуск ВР, згідно з яким парламентські вибори відбудуться 27 квітня 2007 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

464