У вівторок Президент України Віктор Ющенко проводив зустрічі з керівниками силових структур України. Про це на засіданні Кабміну повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко, передає кореспондент ForUm’у.

« І там був Генеральний прокурор... Президент сказав: «Я ухвалив рішення», пояснив причини і сказав забезпечити його виконання. Генеральний прокурор не сказав ні слова», - відзначив міністр.

За його словами, уряд може ухвалювати будь-які рішення, але відповідальність за них нестиме персонально кожний міністр. Гриценко підкреслив, що уряд не може не виконувати указ Президента про розпуск парламенту, тому що кожний член Кабміну нестиме за це особисту кримінальну відповідальність.

« Я як міністр оборони під підпис отримав указ Президента, так само, як кожний з нас. Я дав відповідне розпорядження щодо того, щоб забезпечити виборчий процес у Збройних силах, волевиявлення і так далі. Якщо я цього не зроблю, пан Медведько прийде до мене і скаже: «Відповідай за це рішення, чому ти не виконав». І це кожний з нас повинен розуміти. Тому питання лежить в політичній площині. Якщо консультації протягом чотирьох годин не допомогли, значить потрібно ще чотирнадцять годин, але прем'єр, Президент повинні вийти і сказати, що буде так. Поки що після консультацій Президент підтвердив, що діє указ, значить, ми не можемо його не виконувати», - підкреслив міністр.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419