Виступаючи з парламентської трибуни, народний депутат України з фракції Партії регіонів Василь Кисельов розповів, для чого БЮТ і «Наша Україна» схилили Президента до видання указу про розпуск ВРУ. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.

«28 березня в Конституційному Суді зареєстровано подання про те, що вони вимагають торпедувати політреформу, відмінити постанову № 2222. Це повернення в Україну диктатури, проти якої боролися мільйони людей», - підкреслив Кисельов, і додав: «Таким чином, Президент знову намагається відняти собі повноваження».

У зв'язку з цим, Кисельов від імені Партії регіонів запевнив депутатів у тому, що «ніяких дострокових виборів не буде».

За його словами, сьогодні в деяких ЗМІ з'явилася «качка» про те, що нібито Партія регіонів почала активно готуватися до виборів. «Це провокація. Вони хочуть, щоб так було, але я повторюю, так не буде, тому що ми ухвалили абсолютно правильне рішення по ЦВК і Центрвиборчком вибори організовувати не зможе. Незаконний указ ми будемо зобов'язані змусити відмінити, і ми його відмінимо при допомозі, у тому числі і європейських інститутів», - відзначив нардеп.

Єдиний варіант, коли в Україні можуть пройти дострокові вибори, за словами Кисельова, можливий за умови проведення дострокових виборів до парламенту, президентських виборів і референдуму по НАТО восени.

Ганна Писаренко

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408