Якби вибори у Верховну Раду України проходили найближчим часом, то найбільшу кількість голосів отримала б Партія регіонів. За неї готові віддати голоси 33,5% опитаних. Друге місце посів би БЮТ з 24,9%. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології і соціологічною службою Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Як повідомили в центрі, 9,6% респондентів віддали б свої голоси блоку «Наша Україна», ще 5,0% поставили б галочку напроти Комуністичної партії. Блок Наталії Вітренко знову не має шансів потрапити до парламенту - згідно з даними дослідження, він може розраховувати на 2,5%. Громадянський рух «Народна самооборона» (який не має права йти на вибори самостійно – ред.) підтримують 2,3%, Соціалістична партія набрала б тільки 2,1%, Народний блок Литвина - 2,0%.

Крім того, за громадянський блок «Пора-ПРП» готові віддати голоси 1,3% опитаних, за партію «Віче» - 1%, Український народний блок Костенка і Плюща - 0,7%.

Проти всіх партій і блоків налаштовані 5,7% респондентів, не брали б участі у виборах 6,7%. Ще 12,2% не змогли визначити свої партійні симпатії, передає «ЛІГА».

Дослідження проводилося Київським міжнародним інститутом соціології і соціологічною службою Українського центру економічних і політичних досліджень імені О.Разумкова з 27 лютого по 16 березня 2007 року за вибіркою, яка репрезентує доросле населення по регіонах проживання, типу поселення, віку і статі.

Опитування здійснювалося в 954 населених пунктах (592 міських і 362 сільських). Методом особистого інтерв'ю (віч-на-віч) у приміщенні опитано 11 тис. 114 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 1%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428