Влада Полтави вирішила ввести посилені штрафи за розпивання спиртних напоїв на вулиці.

Прес-служба Полтавської мерії повідомила, що міська влада занепокоєна ситуацією з вживанням спиртних напоїв, у тому числі слабоалкогольних і пива, на вулицях, в громадських місцях, навчальних і медичних закладах, установах культури, міському транспорті.

Як повідомив керівник прес-служби Віктор Кікоть, особливо владу турбує те, що велику кількість цієї продукції вживають підлітки. Крім того, за його словами, масове вживання алкоголю в не визначених для цього місцях відображається на загальному санітарному стані Полтави, передає «УНІАН».

Саме тому, за словами Кікотя, виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення, яким передбачено низка заходів щодо недопущення розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях. Зокрема, відзначив він, на порушників накладатимуть штраф у розмірі від одного до п'яти неоподатковуваних податком мінімумів.

Втім, міський голова Полтави Андрій Матковський заявив, що спочатку буде проведена профілактично-роз'яснювальна робота з підлітками, а вже потім порушників посилено штрафуватимуть.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

546