За невиконання Указу Президента про розпуск Верховної Ради настає кримінальна відповідальність. Про це журналістам у вівторок після зустрічі з послами і іноземними дипломатами повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Вона підкреслила: «Указ Президента є реальністю, і він вступив в законну силу. Всі, хто не підкоряється - кримінальна відповідальність». За її словами, політичні сили, які заявляли про стабільність, зараз порушують цю стабільність, демонструючи правовий нігілізм, не виконуючи Указ Президента.

Єдиним виходом з ситуації, що склалася, вона вважає проведення дострокових виборів. «Події, які зараз відбуваються у Верховній Раді, тобто, проведення нелегітимних сесій говорять про те, що для Мороза право і Конституція України нічого не коштували, він завжди боровся за свою посаду», - підкреслила Тимошенко, додавши, що за такі дії також наступає кримінальна відповідальність, передає «ЛІГА».

Нагадаємо, 2 квітня Президент Віктор Ющенко після політичних консультацій з лідерами парламентських фракцій підписав Указ «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» N264/2007. Цей документ набув чинності після його публікації сьогодні, 3 квітня, в «Офіційному віснику Президента України». Указом передбачено, що наступні вибори повинні відбутися 27 травня 2007 року.

Проте, сьогодні народні депутати направили подання до Конституційного Суду України щодо перевірки конституційності Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради V скликання» від 2 квітня 2007 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

629