Президент України Віктор Ющенко запропонував діалог коаліції, а не призначив консультації з питання про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Упевненість у цьому координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова висловила в неділю в прямому ефірі телеканалу «1+1».

Богатирьова відзначила, що на сьогодні ніяких юридичних підстав для підписання Президентом Указу про розпуск ВР - немає, а якби вони були, то в цьому випадку Президент запросив би лідерів парламентських фракцій на консультації.

«Такого кроку він не зробив, він відмовився очолити «Нашу Україну», тобто відмовився очолити опозицію. Він запропонував коаліції діалог. І саме це дає нам підставу говорити про те, що розпуску ВР не буде», - відзначила Богатирьова, передає «ЛІГА».

У свою чергу лідер НУ В’ячеслав Кириленко вважає, що на понеділок Ющенко призначив саме консультації.

Кириленко відзначив, що у відповідь на активізацію опозиційних сил коаліція стала перекуповувати депутатів, яких підтримали одні виборці, а у результаті тепер вони представляють інтереси зовсім інших сил.

«У цьому є порушення Конституції, це, безумовно, підстава для Президента створити Указ про розпуск ВР. Але це рішення приймати Президенту, і завтра, як мені відомо, будуть консультації про дострокове припинення повноважень ВР за участю спікера ВР, його заступників, а також лідерів парламентських фракцій», - відзначив Кириленко.

Коментуючи питання, чому Ющенко не очолив НСНУ, Кириленко сказав: «Президент стоїть над коаліцією і над опозицією, він Глава держави, всенародно обраний Президент. Він поважає Конституцію, до речі, саме тому він не очолив НУ, хоча він, безумовно, є лідером демократичного напряму в нашій країні. І у зв'язку з тим, що він поважає Конституцію, у нього є всі підстави для розпуску ВР».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

442