Прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт висловив готовність зустрітися з лідерами арабських країн для обговорення шляхів врегулювання близькосхідного конфлікту.

« Я користуюся цією можливістю... для того, щоб запросити глав усіх арабських держав, включаючи, звичайно, короля Саудівської Аравії, на зустріч для переговорів», - сказав Ольмерт на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як передає РІА «Новини», минулого тижня Ліга арабських держав актуалізувала мирну ініціативу п'ятирічної давності, знову запропонувавши Ізраїлю нормалізацію відносин в обмін на звільнення територій, зайнятих 1967 року, та справедливе вирішення проблеми палестинських біженців, що припускає їх повернення на територію єврейської держави.

Обидві вимоги в Ізраїлі вважають неприйнятними, проте вітають ініціативу, вважаючи за краще бачити в ній, насамперед, можливість для діалогу з помірними арабськими режимами.

« Готовність визнати Ізраїль як факт і обговорювати параметри майбутнього рішення (арабо-ізраїльського конфлікту) - це крок, який я не можу не вітати», - сказав ОЛЬМЕРТ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

455