Наметове містечко, яке розгорнули прихильники парламентської коаліції та уряду в Маріїнському парку Києва, поступово розростається і облаштовується.

Як повідомив керівник прес-служби цього містечка Олександр Ромасюк у неділю в Маріїнському парку, напроти будівлі Кабінету міністрів, а також по обидва боки від будівлі Верховної Ради встановлено близько 235 наметів (у суботу їх було 150 – ред.).

За оцінками О.Ромасюка, в наметовому містечку було близько 500-600 активістів. «Люди приїжджають з регіонів, і містечко поступово оживає і потроху наповнюється», - розповів співрозмовник, передає «Інтерфакс-Україна».

Він підкреслив, що минулої ночі в багатьох наметах вже ночували активісти.

За словами Ромасюка, обстановка в містечку нормальна і ніяких інцидентів з часу його встановлення не було.

Співрозмовник агентства повідомив, що наступного тижня планується проведення прес-конференцій в наметовому містечку з залученням народних депутатів. За його словами, опрацьовується питання створення сайту наметового містечка.

У містечку обладнаний медпункт, невелика їдальня, вирішується питання про забезпечення світлом і біотуалетами. Поряд з містечком постійно чергує машина швидкої допомоги і співробітники правоохоронних органів.

Керівник прес-служби підкреслив, що терміни існування містечка залежать від рішення Президента України - про розпуск чи нерозпуск парламенту. «Якщо Президент розпустить парламент, то містечко продовжуватиме роботу до оголошених парламентських виборів», - сказав він.

Як повідомлялося, Партія регіонів подала заявку в столичну мерію на проведення акцій з 29 березня по 3 квітня, в період з 8.00 до 22.00 на Європейській і Михайлівській площах. Громадська організація «Молодь регіонів України» також подала заявку на проведення акцій з 29 березня по 3 квітня в Маріїнському парку, парку Шевченка і на Контрактовій площі.

У суботу на Європейській площі пройшов мітинг прихильників коаліції, на якому виступив прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

429