«Народний союз «Наша Україна» на з'їзді обрав главу партії. Ним став глава фракції «Наша Україна» в парламенті В’ячеслав Кириленко, передає кореспондент ForUm’у.

«За» таке рішення проголосувало 1176 делегатів, проти – 51, утрималися - 22.

Не дивлячись на те, що декілька областей висунули на цю посаду Президента України Віктора Ющенка, він зняв свою кандидатуру з голосування.

Президент нагадав, що він залишається почесним головою партії, і, якщо в новому офісі НСНУ знайдеться для нього кабінет, він би був дуже радий. Ющенко відзначив, що він розуміє, «наскільки він зобов'язаний партії». Він підкреслив, що цінує «моральний дух» і ідеологію партії НСНУ. Головною відмінністю НСНУ від інших партій Глава держави назвав повагу до Конституції.

Виступаючи перед присутніми, кандидат на пост глави НСНУ В’ячеслав Кириленко заявив, що період «внутрішніх дискусій в партії» пройшов. Він підкреслив, що ніхто так, як «Наша Україна» впродовж багатьох років не відстоював європейські цінності для України. Кириленко підкреслив, що ніхто не може «приватизовувати турботу про національну єдність».

Він заявив що «Наша Україна» і Президент, а не хтось інший, реалізовуватиме національну єдність.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

651