Прокуратура міста Рівного внесла протест на ім'я голови правління ВАТ «Рівнегаз» з вимогою негайно припинити відключення котельних міста від газопостачання, посилаючись на ст.6 Закону України «Про газопостачання», яка забороняє такі дії в опалювальний сезон. Про це кореспонденту повідомила прес-секретар облпрокуратури Світлана Сирота.

ВАТ «Рівнегаз» почав відключення котельних комунального теплопостачального підприємства «Теплокомуненергія» через велику його заборгованість за газ, яка становить понад 11 мільйонів гривень. Загальна заборгованість споживачів газу по місту, у тому числі і населення, становить понад 16 мільйонів гривень, заборгованість споживачів області досягає 18 млн. грн. Відключення котельних від газопостачання в Рівному проводиться на вимогу представників ДК «Газ України», які з цією метою прибули в Рівненську область. Наразі вже відключено від газопостачання 5 котельних з 34-х, діючих у місті, передає «УНІАН».

Напередодні питання про погашення заборгованості за споживання газу і відключення котельних розглядалося на нараді в облдержадміністрації і на сесії міськради. Наголошувалося, що для часткового вирішення проблеми в Рівному буде змінений графік подачі гарячої води, яка поступатиме в квартири ровенчан тільки ввечері і вранці. Крім того, міська влада запропонувала теплопостачальним підприємствам обмежити споживання газу з 350 тисяч кубометрів на добу до 150. Наразі казани міста працюють в мінімально допустимих режимах. Щоб не допустити подальшого відключення котельних від газопостачання, протягом двох днів місто має погасити хоча б частково заборгованість за газ і представити ДК «Газ України» графіки погашення заборгованості.

Поки невідомо, чи збирається ВАТ «Рівнегаз» виконувати розпорядження прокуратури про припинення практики відключень котельних від газопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

846