Міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк висловив надію, що статут організації ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) буде ратифікований найближчим часом.

«У переговорах з моїм грузинським колегою, ми піднімали питання про ратифікацію статуту ГУАМ. Сподіваємося, що це питання буде вирішено в найкоротші терміни», - сказав він журналістам у суботу в Києві після зустрічі з міністром закордонних справ Грузії Гелою Бежуашвілі, передає «Інтерфакс-Україна».

Яценюк відзначив, що зовнішньополітичні відомства України і Грузії мають спільне бачення того, що цю міжнародну організацію необхідно наповнювати реальним змістом, у тому числі і економічним.

У свою чергу міністр закордонних справ Грузії повідомив журналістам про плани з створення миротворчої складової ГУАМ. У той же час він відзначив, що це питання можна буде піднімати після того, як ця міжнародна організація повноцінно функціонуватиме. «Поки організація не буде задіяна у повній мірі, поки ми її не запустимо за повною програмою, економічні питання стоятимуть у нас на першому місці, а також питання розвитку демократичних процесів», - відзначив Бежуашвілі.

Глава МЗС України в питаннях створення миротворчої складової в рамках ГУАМ солідарний зі своїм грузинським колегою. «Що стосується миротворчої складової в рамках ГУАМ, то це, напевно, повинна бути остання фінальна стадія розвитку ГУАМ, як такого. Спочатку треба сформувати структуру, а потім вирішувати питання її наповнення, у тому числі і в питаннях миротворчих контингентів», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

641