Валютні регулювання і контроль - під пильною увагою парламентаріїв.

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» N3414. Документ поданий до парламенту 30 березня 2007 року.

Предметом правового регулювання законопроекту є валютне регулювання, повернення резидентами іноземної валюти і валюти України, продаж частини валютної виручки і забезпечення валютного контролю.

Законопроект складається з шести розділів: загальні положення, валютне регулювання, порядок розрахунків за зовнішньоекономічними операціями, валютний контроль, відповідальність за порушення валютного законодавства і заключні положення.

У законопроекті уточнюються терміни «іноземна валюта» і «валюта України», «резиденти», «нерезиденти» «уповноважені банки» і т.п. У документі також чітко визначаються поняття валютних цінностей, валютних операцій, валютної виручки, права власності на валютні цінності і т.п.

Валютними операціями визначаються, зокрема, операції з валютою України, цінними паперами, номінованими у валюті України, за умови, якщо вони відбуваються за участю нерезидентів, передає «ЛІГА».

З урахуванням міжнародних угод України, законопроектом передбачається, що Національний банк України як головний орган валютного регулювання встановлює нормативи відкритої валютної позиції для уповноважених банків і уповноважених фінансових установ, що залишає можливість для подальшої лібералізації валютного законодавства.

З метою лібералізації валютного законодавства і створення максимально сприятливих умов для здійснення резидентами зовнішньоекономічної діяльності і залучення іноземного капіталу в Україну, в основі підходу до регулювання порядку здійснення валютних операцій закладено загальний правовий принцип дозволено, все, що не заборонено".

Крім того, на відміну від чинного законодавства, в законопроекті обмежується загальний розмір штрафних санкцій за порушення резидентами термінів розрахунків при здійсненні експортно-імпортних операцій, зокрема, визначено, що розмір нарахованої пені не може перевищувати суму неотриманої валютної виручки (вартості непоставленого товару).

Також зменшуються суми штрафів до уповноважених банків, у зв'язку з тим, що діючі заходи відповідальності неадекватні порушенням, оскільки штраф за ці порушення значно перевищує дохід банку від здійсненої операції і власні активи, які можуть зараз знаходитися у розпорядженні банку, що може створити реальну загрозу його ліквідності.

Такі правові орієнтири необхідні як для органів валютного регулювання і інших суб'єктів нормотворчості, так і для органів, які застосовують норми законодавства, у тому числі при розгляді справ, пов'язаних з юридичними колізіями, розбіжностями і суперечностями між окремими нормативними правовими актами, регулюючими валютні відносини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

915