На фермах в оазисі Кувейту Аль-Уафра, де 28 березня був зареєстрований мор птиці від пташиного грипу, завершується операція зі знищення 1 мільйона 100 тисяч курей. Проводиться обеззараження місцевості на площі в три кілометри. Випадків зараження людей небезпечним вірусом не зафіксовано.

«Епідемії пташиного грипу на території країни немає. Ситуація повністю перебуває під контролем компетентних фахівців», - сказав газеті Кувейту «Ас-Сияса» директор департаменту сільського господарства Джасем аль-Бадр.

За повідомленнями газети, за останню добу не виявлено жодного випадку захворювання пернатих. Міністерство охорони здоров'я закликало населення не вживати в їжу смажених курей і яйця, передає РІА «Новини».

Представник комітету з боротьби з пташиним грипом Ахмед Шатти заявив газеті Кувейту «Аль-Кабас», що «людей, хворих пташиним грипом, в країні немає. Немає навіть підозр на враження населення патогенним вірусом».

Об'єднані Арабські Емірати і Катар оголосили про заборону ввезення всіх видів птиці і продукції птахівництва з Кувейту і Саудівської Аравії, де в березні також зареєстровано вогнище захворювання «пташиним грипом» на фермі, що розводить страусів і декоративних птахів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

647