Адміністрація США узгодила з лідерами Республіканської партії в Сенаті зведення нових імміграційних правил. Згідно з розробленим Білим домом законопроектом, нелегальні іммігранти, яких в США налічується до 12 мільйонів людей, зможуть отримати робочу візу строком на три роки.

Дія її може бути надалі продовжена, але за кожне таке продовження іммігрантам доведеться платити по 3,5 тисячі доларів. Особи, які мають таку візу, отримають легальний статус на території США, проте, щоб претендувати на так звану «грін-кард», їм доведеться повернутися в свою країну, подати документи в дипломатичне представництво і заплатити штраф у розмірі 10 тисяч доларів.

У плані є уточнення, що така візова програма вступить в дію лише після того, як чисельний склад прикордонної патрульної служби буде збільшений до 18 тисяч осіб, буде побудовано до 500 кілометрів захисних споруд на південному кордоні і запущені системи електронного спостереження, передає «Лента.ру».

Експерти відзначають, що запропонований сенаторам законопроект більш консервативний, ніж вже затверджений Конгресом у 2006 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

563