Президент України Віктор Ющенко підписав закон України «Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Турецької Республіки про співпрацю у сфері науки і технологій».


Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Глави держави, передає «УНІАН».


Як повідомлялося, 15 березня Верховна Рада України ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Турецької Республіки про співпрацю у сфері науки і технологій.


Угода направлена на формування належної договірно-правової бази для розвитку співпраці між Україною і Туреччиною у сфері науки та технологій, яка, відповідно до її положень, може здійснюватися в таких формах, як виконання загальних науково-дослідних проектів, організація і участь в загальних наукових зустрічах, конференціях, семінарах, симпозіумах і тому подібне, обмін науково-технологічною інформацією і документацією, загальне використання дослідницьких лабораторій і наукового обладнання.


Угода містить Доповнення 1, в якому відображені положення направлені на охорону і використання прав інтелектуальної власності. Зокрема, це торкається прав на об'єкти права інтелектуальної власності і їх охорони, умов використання результатів загальних дослідницьких проектів, видачі охоронних документів і залучення до наукових досліджень третіх сторін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363