У Києві цього року по 25 грн. щоквартальної допомоги одержуватимуть певні категорії інвалідів для сплати послуг за користування телефоном.


Про це говориться в розпорядженнях Київської міської державної адміністрації, підписаних мером міста Леонідом Черновецьким, текст яких розміщено на офіційному веб-потралі столичної влади.


Відповідно до ухвалення рішення таку допомогу одержуватимуть інваліди ІІ групи по зору, а також інваліди І групи.


Рішення ухвалене на виконання міської комплексної програми «Турбота» на 2006-2010 рр. з метою подальшого соціального захисту малозабезпечених верств населення міста.


Допомога надаватиметься у вигляді доплати до пенсії або державної соціальної допомоги. Виплати будуть здійснені інвалідам, які одержують пенсію в органах Пенсійного фонду України або державну соціальну допомогу відповідно до законів України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам, «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, і інвалідам» в органах праці і соціального захисту населення, і які не мають пільг з абонентної плати за користування телефоном, передбачених чинним законодавством України, передає «УНІАН».


Для реалізації заходу з бюджету міста виділені кошти в сумі понад 1 млн. грн.


Розпорядження, яке передбачає надання компенсації інвалідам І групи, передбачає також виплату допомоги, яка передбачалася і не була своєчасно отримана громадянином у 2006 році.


В обох документах наголошується, що компенсація, яка своєчасно не виплачена громадянину з незалежних від нього причин, у разі смерті цього громадянина виплачується членам сім'ї померлого в порядку, передбаченому для виплати пенсій у зв'язку зі смертю пенсіонера статтею 52 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», якщо звернення за недоотриману допомогу надійшло до закінчення терміну дії цього розпорядження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362