Можливі акції протесту проти проведення навчань «Сі Бриз-2007» в Одесі є нормальним явищем для демократичних країн. Про це на круглому столі в Києві заявив Жозе Лелло, президент Парламентської Асамблеї НАТО.

« Протести – це нормальне явище, і у нас до цього нормальне ставлення. В наших демократичних країнах ми також наштовхуємося на безліч таких протестів, не тільки у сфері оборони, а й соціально-економічних процесів. Це – нормальна демократична процедура», – сказав він, передає кореспондент «Нового Регіону».

У свою чергу, присутній на круглому столі перший заступник глави комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Юрій Самойленко (Партія Регіонів) заявив, що парламент проголосує за проведення навчань «Сі Бриз-2007» в Одесі.

« Я впевнений, що на найближчому сесійному тижні питання буде винесене на голосування, і дискусій не викличе», – заявив Самойленко, передає «Новий Регіон».

Як повідомлялося, після протестів жителів Криму навчання НАТО «Сі Бриз» були перенесені до Одеси.

Проросійські організації і комуністи вже заявили, що мають намір перешкоджати навчанням в Одесі, навіть якщо Верховна Рада дозволить «Сі Бриз-2007».

У свою чергу, СБУ заявила, що не дасть зірвати навчання, а Міністерство оборони попередило, що учасники антинатовських акцій в Одесі можуть притягатися до відповідальності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341