У Верховній Раді України зареєстрований законопроект про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2007 рік» N3283, поданий Кабінетом міністрів України.

Як повідомляє інформаційне управління апарату ВР України, законопроектом, зокрема, передбачається підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1 квітня до 420 гривень, з 1 липня - до 440 гривень, з 1 жовтня - до 460 гривень і прожиткового мінімуму для всіх основних соціальних і демографічних груп населення з 1 квітня на 24 гривні, з 1 жовтня - на 22 гривні.

Уряд пропонує здійснити перерахунок витрат виплат допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасовій державній допомозі дітям. Загальний обсяг субвенції на цю мету збільшено на 749,5 млн. грн.

Крім того, з метою поліпшення пенсійного забезпечення самих незахищених верств населення, запропоновано підвищувати в 2007 році, починаючи з 1 квітня мінімальний розмір пенсії на 1% порівняно з прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність. За таких умов мінімальний розмір пенсії за віком з 1 квітня 2007 року становитиме 410 грн., з 1 жовтня - 415 гривень, тобто вона буде збільшена з 1 квітня на 23 гривні, а з 1 жовтня - на 20 гривень у порівнянні з затвердженим у Державному бюджеті на 2007 рік показником. Для фінансового забезпечення таких заходів Пенсійний фонд України в 2007 році отримає з Державного бюджету України додатково 2,6 млрд. гривень, передає «ЛІГА».

У зв'язку з підвищенням розміру заробітної плати і прожиткового мінімуму додаткові витрати зведеного бюджету на виплату стипендій і допомоги учням, студентам, аспірантам і докторантам навчальних закладів і наукових установ становитимуть 75,5 млн. гривень.

Пропонується також застосовувати єдині основи у формуванні грошового забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу для поетапної ліквідації можливих диспропорцій в їх розмірах і т.п.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385