В Білорусі, Болгарії, Молдові, Румунії і Україні щорічно більше 200 тисяч чоловік потрапляють у рабство. Більшість з них - жінки і діти. В Україні щорічно в руки сучасних работорговців потрапляють близько 117 тисяч чоловік, в Молдові - 57 тисяч, в Румунії - 28 тисяч, в Білорусі - 14 тисяч, в Болгарії - 9,5 тисяч.

Українців, білорусів, молдаван, болгар і румун злочинці активно продають для робіт на фермах, примушують займатися проституцією і жебрацтвом, а також втягують у різного роду злочини, повідомляє Washington Profile з посиланням на International Organization for Migration.

Всього в світі щороку в рабство потрапляють до 900 тисяч чоловік. Міжнародна організація праці в 2002 році опублікувала угоду, згідно з якою примусовою (тобто, фактично рабською) працею в світі займаються 12,3 млн. чоловік.

За даними ООН за 2006 рік, людей викрадають або заманюють обманом з метою продажу в рабство в 127 країнах світу, в 137 державах експлуатуються іноземні жертви торговців людьми. В 11-ти державах відзначено «дуже високий рівень» активності викрадачів людей - серед них Росія, Україна, Білорусь, Молдова і Литва. У Вірменії, Грузії, Казахстані і Узбекистані цей рівень «високий». 10 держав є «традиційним місцем переправлення сучасних рабів - в їх числі США, Ізраїль, Туреччина, Італія, Японія, Німеччина, Греція... В глобальному масштабі, 77% жертв сучасних работорговців - жінки, 33% - діти. В 87% випадків їх використовують для сексуальної експлуатації, передає «Newsru.com».

Нагадаємо, що наприкінці січня турецька поліція провела в Антальї найбільшу операцію зі звільнення з сексуального рабства іноземок. В результаті на волі опинилося 76 громадянок України, Молдови і Росії. Під час операції вдалося затримати 31 людину. В числі затриманих - розшукувані Інтерполом за контрабанду людьми і ватажок однієї з міжнародних організацій, що займається продажем жінок у сексуальне рабство.

За даними поліції, більшість жінок потрапила в сексуальне рабство після прибуття в Анталью, де їм була обіцяна робота за фахом. Деяких з них насильно примушували займатися проституцією і накачували наркотиками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402