В Чернівецькій області викрито директора ТОВ і підприємця, які завдяки фіктивним угодам на експорт деревини отримали від держави 600 тис. грн. відшкодування ПДВ.


Як повідомили в Центрі громадських зв'язків УМВС України в Чернівецькій області, працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) УМВС у Чернівецькій області викриті директор товариства з обмеженою відповідальністю і приватний підприємець, якім незаконно відшкодовано ПДВ.

Зловмисники протягом 2002 – 2006 років укладали з неіснуючими фірмами фіктивні угоди на поставку деревини і документально оформляли експортні поставки згаданої продукції, а фактично деревина за митну територію України не вивозилася. Правопорушники надавали до податкової інспекції декларації з податку на додану вартість і незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму 600 тис. гривень, передає «УНІАН».


Слідчими органами міліції порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 УК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим положенням).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430