Зв'язку між членством у НАТО і рівнем життя населення будь-якої країни немає, оскільки 3 європейські держави, які мають одні з найвищих рівнів життя, не входять у блоки – це Швейцарія, Швеція і Австрія. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник у прямому ефірі телеканалу «ICTV».

Він відзначив, що «військовий союз – це завжди союз проти когось». Табачник упевнений, що в цьому союзі є свої лідери, а є ті, хто перебуває на других позиціях. На його думку, Україну чекає саме друга роль.

Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що населення України в переважній більшості не бачить нічого привабливого в НАТО. Табачник вважає, що цей військовий блок характеризується передусім в'язницями в різних країнах і численними бойовими діями, передає «ЛІГА».

За словами віце-прем'єра, Україна є транзитною країною і повинна використовувати це своє положення. Він відзначив, що головною її метою повинна бути економічна співпраця з різними країнами і нейтральний статус.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Ющенко заявляв, що час вступу України до НАТО залежить, передусім, від загальнонаціональних пріоритетів.

«Значна частина відповіді, коли Україна стане членом НАТО, знаходиться на українській стороні, і нам ще треба пройти етап політичного взаєморозуміння, згоди з даного питання, відчути загальнонаціональні пріоритети, а не політичні спекуляції», - сказав Президент України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

691