Перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк вважає непрохідними в парламенті кандидатури Віктора Короля на посаду голови СБУ і Володимира Огризка – на посаду міністра закордонних справ.


Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Луганську.


На думку Мартинюка, Президенту необхідно було заздалегідь провести ряд консультацій з приводу їх призначень. За його словами, коаліція не вноситиме власні кандидатури на ці посади, хоча має на це право, а буде розглядати тільки кандидатури, запропоновані Президентом.


Коментуючи заяву народного депутата від Партії регіонів Ріната Ахметова про можливе входження в коаліцію фракції Блоку Юлії Тимошенко, Мартинюк відзначив, що це нереально і неможливо, передає «УНІАН».


Як повідомляв ForUm, 5 лютого Президент України Віктор Ющенко вніс у Верховну Раду України подання про призначення Огризка міністром закордонних справ.


6 лютого Президент вніс у Верховну Раду України подання про призначення Короля головою Служби безпеки України.


Прем'єр-міністр України Віктор Янукович 15 лютого заявив, що представники антикризової коаліції заздалегідь налаштовані негативно відносно кандидатур на посаду міністра закордонних справ Огризка і голови СБУ Короля.

В той же час Президент України Віктор Ющенко заявив, що перед внесенням до парламенту кандидатури Огризка це питання обговорювалося, і не викликало заперечень з боку партій, що входять в антикризову коаліцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502