Щорічно в столиці реєструється сумна статистика травм, які є наслідком складних погодних умов: за небезпечний зимовий період лікарі надають допомогу тисячам громадян. У зв'язку з цим Київська міська державна адміністрація (КМДА) пропонує жителям столиці прості рекомендації, як уберегтися від неприємностей у зимовий період.

Як повідомили в прес-службі КМДА, громадянам пропонується «бути готовими, про всяк випадок, під час перебування на вулиці в такі дні, впасти». Також пропонується ходити не поспішаючи, злегка розслабивши ноги в колінах. При порушенні рівноваги необхідно швидко сісти - це, за словами авторів рекомендацій, «найреальніший шанс утриматися на ногах».

«Падати в ожеледь слід з мінімальною шкодою для свого здоров'я. Відразу сядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння стисніться, напружте м'язи, а торкнувшись до землі, обов'язково перекиньтеся - удар, направлений на вас, розтягнеться і втратить свою силу при перевертанні», - мовиться в рекомендаціях.

Також пропонується не тримати руки в кишенях – «це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш серйозних травм, особливо переломів». «Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплений і перевертатися, що підвищує небезпеку травмуватися», - підкреслюють в КМДА.

Також у міськдержадміністрації відзначили небезпеку прогулянок в ожеледь в нетверезому стані. «Травми при цьому частіше всього важкі, всупереч переконанню, що людина «напідпитку» падає завжди вдало. При сп'янінні люди не так чутливі до болю і за наявності травм не звертаються своєчасно до лікаря, що сприяє з часом ускладненням», - мовиться в рекомендаціях, передає «ЛІГА».

Крім того, в міськдержадміністрації попереджають про небезпеку отримання травм від падіння бурульок. «Пересуваючись по місту в період танення льоду, слід бути особливо уважними, проходячи мимо будинку або біля високих дерев, спочатку необхідно переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів. По можливості необхідно триматися на відстані 3-5 метрів від будинків і інших споруд, вибираючи найбезпечніший маршрут руху. У жодному випадку не заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків або дерев», - сказано в рекомендаціях.

Нагадаємо, згідно з прогнозами синоптиків, найближчими днями температура повітря в столиці опуститься до 10 градусів морозу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348