Прокуратура Дніпропетровської області 19 січня направила в Бабушкінський районний суд Дніпропетровська дві позовні заяви про скасування рішення виконкому міської ради щодо нових тарифів на теплову енергію для населення і бюджетних організацій.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник відділу прокуратури Дніпропетровської області Роман Сосков.


За його словами, 22 листопада 2006 року прокуратура винесла протест на адресу голови Дніпропетровської міської ради на вказані рішення міськвиконкому. 29 грудня сесія Дніпропетровської міської ради цей протест відхилила. Сосков зазначив, що прокуратура області спільно з контролюючими органами провела додаткову перевірку дотримання вимог чинного законодавства щодо затвердження і узгодження виконкомом міськради тарифів на вироблення, транспортування і постачання теплової енергії.


Перевірка встановила, що рішення міськвиконкому було ухвалене з порушенням чинного законодавства без належного економічного обгрунтування тарифів, без узгодження з Національним агентством енергоефективності, Дніпропетровським територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, без урахування рентабельності підприємств і з порушенням процедури ухвалення рішень, повідомляє «УНІАН».


Сосков зауважив, що питання про узгодження і затвердження тарифів не були внесені на сесію міської ради, у рішенні не передбачено відшкодування підприємствам з місцевого бюджету різниці між затвердженим тарифом і економічно обгрунтованими витратами, що є виключно компетенцією міської ради. За словами Соскова, прокуратура з'ясовує рівень можливого завищення нових тарифів на теплопостачання.


Сосков також повідомив, що зараз невідома дата слухання справ в Бабушкінському суді.


Як повідомляв ForUm, Дніпропетровська міська рада 16 жовтня 2006 року затвердила нові тарифи на теплову енергію для населення в розмірі 171 грн. з ПДВ за 1Гкал і для бюджетних організацій та інших споживачів в розмірі 251,77 грн. з ПДВ за 1Гкал. В цілому нові тарифи на теплопостачання в Дніпропетровську були збільшені в 2,7 разу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346