Рада міністрів закордонних справ ЄС прийняла висновки, що стосуються переговорів з Україною про підписання нової Посиленої угоди.

В своєму документі Рада міністрів ЄС вирішила, що нова Посилена угода не повинна передбачати ніякого конкретного майбутнього розвитку двосторонніх відносин.

В той же час в документі наголошується, що ЄС визнав європейські спрямування України ще в 2005 році.

Крім того, у висновках записано про те, що ЄС продовжить надавати підтримку політичним і економічним реформам в Україні, направленим на посилення демократії, стабільності і прозорості в країні, і хоче посилити свої зобов'язання в цих напрямах в новій угоді, передає «УНІАН».

Згідно з документом, нова угода повинна ставити за мету зближення відносин з Україною, економічну інтеграцію і політичну співпрацю.

Як повідомляв ForUm, нова Посилена угода повинна замінити діючу в даний час Угоду про партнерство і співпрацю, дія якого закінчується в 2007 році.

Великобританія, Угорщина, Польща і Швеція вимагають, щоб Брюссель офіційно визнав «європейські спрямування України». Німеччина дотримується нейтралітету.

В той же час деякі інші країни, серед яких Франція і Іспанія, чинять опір такій ініціативі. Ці держави відзначають, що відносини з Києвом повинні розвиватися виключно в рамках політики сусідства і їх необхідно чітко відділити від політики розширення організації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

442