У однієї з мешканок Києва в квартирі на початку січня зацвіла… вишня.

«Зібралися ми якось жіночим колективом і вирішили відродити українські традиції, - розповіла власниця дерева, глава однієї з профспілкових конфедерацій Наталія Кучеренко. - Одна з учасниць принесла на засідання шість саджанців вишневого дерева, які викопала у себе в саду, і запропонувала посадити їх, за українським звичаєм, на свято Катерини - сьомого грудня». Повні рішучості відродити національні традиції, жінки розібрали дерева. І вже до Різдва одна молода вишня зацвіла в будинку Наталії Іванівни.

«Я прокидаюся в нашій сім'ї раніше всіх, - говорить вона, - дивлюся: вишня вся в білих квіточках! Для мене це стало несподіванкою. Адже квітуча взимку вишня - явище саме по собі унікальне. А тут ще і в свято. Хіба не чудо?».

Дерево Наталії Кучеренко зацвіло першим з тих, які «взяли на виховання» учасники жіночого засідання. За словами Наталії Іванівни, мало посадити дерево і регулярно його поливати, потрібно ще з ним спілкуватися, щоб воно відповідало тобі любов'ю. «Кожний ранок я починаю з молитви, - розповідає Наталія Кучеренко. - А після завжди віталася з вишнею, розмовляла з нею, гладила вітки, просила енергії», передає «Комсомольська правда» - Україна».

Вишневі сади в господарствах наших предків так і зароджувалися: щорічно деревце, яке зацвітало взимку, весною висаджували в грунт. Ця доля чекає і вишню Наталії Кучеренко - з першими теплими днинками її пересадять в землю біля будинку. А ще є повір'я, якщо вишня, посаджена в Катеринин день, розцвітає взимку - до швидкого заміжжя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1107