Управління соціального захисту населення міської ради Дніпродзержинська (Дніпропетровська обл.) і ЗАТ «Промзв’язку» (Київ) почали реалізацію пілотного проекту «Соціальна карта» - система обліку проїзду пільгових категорій громадян в громадському транспорті міста.

Як повідомила прес-служба ЗАТ, основним завданням проекту є точний облік обсягів пільгових перевезень для отримання міськими транспортними підприємствами компенсацій з державного бюджету.

« На сьогодні понад 63 тис . громадян Дніпродзержинська, що мають право на безкоштовний проїзд в міському громадському транспорті, отримали в користування безконтактні електронні пластикові карти «Соціальна карта», - повідомляється в прес-релізі ЗАТ «Промзв’язку».

Облік проїзду пасажирів, що мають такі карти, проводиться кондукторами за допомогою спеціальних переносних терміналів, в яких накопичуються повні і достовірні дані про перевезення пільговиків, відзначено в повідомленні . Інформація з терміналів передаватиметься в загальну базу даних для подальшого узагальнення і обліку , передає «Інтерфакс-Україна».

Підсумки роботи системи будуть оцінені за наслідками перших чотирьох-п'яти місяців дослідної експлуатації, а при подальшому розвитку системи можливо її використання і для обліку пільгових послуг при отриманні безкоштовних ліків і медичних послуг, придбанні товарів, а також сплати послуг в житлово-комунальній сфері, підкреслюється в прес-релізі ЗАТ.

Подібні системи обліку надання соціальних послуг вже використовуються в Росії - Москві, Санкт-Петербурзі і Челябінську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

456