Верховна Рада України відмовилася заборонити конфіскацію житла за борги за житлово-комунальні послуги.

За ухвалення в першому читанні законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про виконавче виробництво» щодо заборони конфіскації житла за борги з житлово-комунальних послуг для населення України» проголосували 212 народних депутатів з 442, зареєстрованих у залі.


Законопроектом передбачається внесення змін до закону, яким забороняється звернення стягнення за виконавчими документами на житлове приміщення за наявності певних умов, а саме: громадяни повинні постійно проживати у цьому житлі та бути в ньому зареєстрованими; їх сукупний місячний дохід має бути нижчим за встановлений законом прожитковий мінімум; наявність боргів, які виникли в результаті невчасної плати за утримання житла та комунальної плати, і звернення стягнення за них; наявність перед громадянами заборгованості з заробітної плати, пенсій, соціальних виплат і компенсації витрат від знецінення грошових заощаджень, інших видів доходу; якщо ці громадяни не відмовлялися від укладення договору про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги.


При цьому дія вказаної заборони носить тимчасовий характер: до погашення заборгованості по заробітній платі, пенсіях, соціальних виплатах і компенсації витрат від знецінення грошових заощаджень, передає «УНІАН».


Після першого невдалого голосування депутати відправили законопроект на повторне перше читання, за це проголосували 239 з 441 народного депутата, зареєстрованих у залі.

Як повідомляв ForUm, сьогодні лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що БЮТ ініціює заборону конфіскації житла за борги з житлово-комунальних послуг.


Тимошенко відзначила, що у зв'язку з непомірним, за її словами, зростанням комунальних тарифів у людей в різних регіонах України нагромаджуються борги, за які у них потім намагаються відняти житло і продати його.


«Ми хочемо сьогодні припинити цю ситуацію», - сказала Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416