Прикордонна поліція Грузії і прокуратура регіону Самегрело - Земо Сванетія звернулися в четвер до суду міста Поті з позовом про конфіскацію затриманих 11 січня біля узбережжя Абхазії російського риболовецького сейнера «Грот» і українського риболовецького сейнера «Савор-2».

Також прокуратура має намір отримати і суді санкцію на взяття під варту капітанів цих судів.

Як повідомили в прикордонній поліції Грузії, російському капітану сейнера «Грот» Валерію Рибкіну і українському капітану сейнера «Савор-2» Сергію Месникову пред'явлено звинувачення в порушенні морського кордону Грузії і незаконному вилові риби в грузинських територіальних водах.

У прес-центрі прикордонної поліції Грузії заявили, що суд в Поті відбудеться в найближчі дні.

Згідно з грузинським законодавством капітанам затриманих сейнерів загрожує тюремне ув’язнення терміном до п'яти років.

Наразі капітани і члени екіпажів сейнерів перебувають в попередньому ув’язненні в будівлі потійської поліції, передає «Інтерфакс-Україна».

Тим часом рішення про запобіжний захід російським морякам, затриманим владою Грузії, ухвалене в суботу, повідомив завідувач консульським відділом посольства РФ в Тбілісі Валерій Васильєв.

« Як очікується, в суботу, після закінчення двох діб з моменту затримання, суд розгляне , чи було порушення, і винесе рішення про запобіжний захід».

Російський дипломат відзначив, що посольство РФ надає російським морякам всю необхідну допомогу. «Ми напряму підтримуємо контакти з адвокатами затриманих», - додав Васильєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391