Заступник голови Київської міської адміністрації Ірена Кільчицька вважає, що рівень платежів в столиці за житлокомпослуги за новими тарифами не буде нижчим, ніж до їх підвищення. Про це вона повідомила на прес-конференції в четвер, 11 січня.

За її словами, на першому етапі з неплатниками проводитиметься лише роз'яснювальна робота. Проте потім Київміськадміністрація має намір розробити механізм відключення води, електрики і тепла в окремі квартири.

Коментуючи заяву Міністерства юстиції про те, що кияни не повинні платити за новими тарифами, оскільки ті є незаконними, Ірена Кільчицька сказала: "Мін’юст щодня говорить щось нове - вони ще не відійшли від свят".

За словами заступниці Черновецького, на сьогодні в Києві оформили субсидії з оплати за житлово-комунальні послуги лише 22 тис. сімей. За її твердженням, відділи субсидій відвідали 929 тис. сімей, отримали довідки на оформлення субсидій 46 тис. сімей. Кільчицька чекає, що субсидії в Києві оформлять 250 тис. сімей, передає «Трибуна».

Віце-мер також нагадала, що в Києві створений штаб з оформлення субсидій. Крім того, на два місяці збільшений на 30% штат соціальних працівників, який займатиметься оформленням субсидій. На сьогодні оформленням субсидій у Києві займається близько 130 точок, які створені при кожному ЖЕКу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397