Україна готова вирішити проблеми з цивільним і соціальним статусом етнічних корейців, які проживають на її території. Як повідомляє прес-служба Президента України, про це Віктор Ющенко заявив на прес-конференції в Сеулі.

За словами Глави держави, в даний час в Україні проживає близько 20 тисяч етнічних корейців з невизначеним громадянством, яке тягне за собою невизначений соціальний статус. Ющенко відзначив, що надання таким особам українського громадянства – одна з ключових можливостей врегулювати дане питання в межах українського законодавства.

Президент повідомив, що Посольство Республіки Корея в Україні і українське Посольство в Кореї спільно з Міністерством закордонних справ України найближчим часом почнуть розглядати дане питання.

Ющенко також відзначив, що з початку свого перебування на посту Президента він задовольнив всі прохання представників корейської меншини з приводу отримання українського громадянства.

При цьому Глава держави не виключає, що прискорити вирішення подібних питань можна, залучаючи до співпраці корейські інститути. «Офіційні клопотання Сеула допомогли б у вирішенні даної проблеми», – сказав він, передає «УНІАН».

Ющенко також висловився за впровадження освітніх програм для корейців, що проживають в Україні. Йдеться, наприклад, про створення недільних шкіл і підготовку фахівців на базі національних університетів.

За його словами, під час зустрічі з представниками корейських ділових кіл йшлося про можливість заснування в Україні спільних підприємств на територіях, де компактно проживають корейські общини. Це дасть можливість створити для них нові робочі місця. «Від вирішення цих питань залежатиме і подальший соціальний статус цих людей», – відзначив Президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394