Народний депутат з фракції Регіонів України Олександр Пеклушенко заявляє, що кожна цифра в проекті бюджету має на увазі зростання соціальних показників. Про це він сказав, виступаючи з парламентської трибуни в Раді, передає кореспондент ForUm’у.

«Всі соціальні темпи зростання мають тільки позитивний, плюсовий знак. Наша фракція відповідально заявляє, що бюджетний конфлікт 2007 року, спровокований групою колишніх кабмінівців, на жаль, вони насмілилися втягнути в цей процес і Президента України, парламент і кабмін. Головне завдання цієї групи - навантажити уряд нереальними доходами, щоб зірвати виплату пенсій і зарплат вже в січні», - заявив він.

За його словами, саме в цьому колишні члени уряду бачать свою головну стратегічну мету. «Ці люди дозволяють собі гратися мільярдами бюджетних грошей, як діти з кубиками в пісочниці»- сказав парламентарій і додав: «Якщо спочатку їх пропозиції, подані 5 грудня складали для бюджету додаткове навантаження 10 млрд. гривень, то порахувавши і протверезівши вони вже сьогодні скоротили цю суму вдвічі. Так, може, ще порахуєте, можливо ще тверезішими станете?» - запитав Пеклушенко.

Він закликав опонентів сьогоднішнього Кабміну не «жонглювати з цифрами, за якими стоять долі людей».

У відповідь на обурення низки парламентаріїв, Пеклушенко попросив головуючого в парламенті першого віце-спікера Адама Мартинюка, запросити в зал психіатра «тому що, ми втратимо ще одного депутата». Ці слова Пеклушенко викликали ще більше обурення в залі.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305