Уряди України і Французької Республіки вперше підписали Адміністративну угоду про співпрацю в області транспортно-дорожнього господарства.

Угоду було укладено 18 грудня під час робочого візиту міністра транспорту і зв'язку України Миколи Рудьковського до Франції, повідомили в прес-службі Міністерства транспорту і зв'язку України.

Метою даної Угоди є спільне сприяння розвитку залізничного, автомобільного, морського, повітряного транспорту і дорожнього господарства України і Франції, залучення інвестицій для стимулювання ділових ініціатив обох держав.

«Я побачив, що після підписання ряду меморандумів про співпрацю між українськими і французькими компаніями в транспортній сфері в 2004-2005 роках нічого не було зроблено, - сказав Рудьковський під час переговорів з керівництвом французьких компаній. - Саме тому дана Угода про співпрацю є такою важливою, оскільки з її підписанням почнеться робота над конкретними проектами».

У свою чергу міністр транспорту, обладнання, туризму і моря Франції Домінік Пербен запевнив, що перспективи українсько-французької співпраці є широкими. «Я зроблю все можливе для реалізації транспортно-дорожніх проектів і розвитку промислового партнерства», - сказав він.

Як мовиться в Адміністративній угоді, сторони беруть на себе зобов'язання просувати співпрацю з метою спільного сприяння розвитку транспортно-дорожнього господарства двох країн, залучення інвестицій для стимулювання ділових ініціатив обох держав. Сторони також розвиватимуть інституційну, економічну і технічну співпрацю в наступних сферах: залізничний транспорт; автомобільний транспорт; морський транспорт; повітряний транспорт; дорожнє господарство, передає «УНІАН».

Для реалізації Угоди сторони складають і затверджують Програму спільних дій на дворічний період з урахуванням пріоритетних напрямів співпраці у вказаних сферах.

Угода набуває чинності з дати її підписання і є діючою протягом невизначеного терміну.

Кожна сторона може припинити дію Угоди шляхом направлення письмового повідомлення іншій стороні. Угода втрачає дію через шість місяців з дати отримання такого повідомлення.

Втрата дії Угоди не впливатиме на реалізацію вже початих проектів або програм, крім випадків, коли рішення про припинення їх дії затверджено письмовою згодою обох сторін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311