Депутати Херсонської обласної ради не змогли з першого разу вибрати голову ради.

На посаду голови облради було висунуто 3 кандидатури – голова Херсонської обласної адміністрації Борис Сіленков від фракції НСНУ, голова фермерського селянського підприємства, заступник голови Херсонської обласної Асоціації фермерів Сергій Рибалко від фракції БЮТ і член політради Херсонського обласного відділення Партії регіонів Володимира Демьохін від фракції ПР, повідомляє «УНІАН».

За підсумками таємного голосування, за Сіленкова проголосували 9 депутатів, за Рибалка – 20, за Демьохіна – 38 (для обрання голови облради необхідно, щоб за нього проголосували більше половини депутатів – щонайменше 43 – ред.). 11 бюлетенів для таємного голосування були визнані зіпсованими, 5 депутатів не підтримали жодного кандидата на посаду голови облради.

Після обнародування результатів таємного голосування губернатор Херсонської області Сіленков заявив про зняття своєї кандидатури.

Зараз в засіданні сесії облради оголошено 30-хвилинну перерву, після якої депутати вдруге обиратимуть голову облради.

Як повідомлялося, сьогодні проходить перша сесія Херсонської обласної ради п'ятого скликання. В сесії беруть участь 82 депутати з 85 (3 депутати перебувають у відрядженні). До порядку денного першої сесії Херсонської облради нового скликання включено три питання – про підсумки виборів і визнання повноважень депутатів обласної ради п'ятого скликання, про вибори голови облради і різне.

Як повідомлялося, прохідний бар'єр в Херсонську обласну раду подолали 8 партій і блоків. Найбільше мандатів (30) має Партія регіонів, за нею іде БЮТ – 19 мандатів, НСНУ – 9, КПУ -7 Народний блок Литвина – 6, СПУ – 5, Блок Наталії Вітренко – 5 мандатів і КПРС – 4 мандати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419