НАК «Нафтогаз України» спростовує інформацію про скорочення на 50% поставок природного газу в Україну компанією «РосУкрЕнерго». Про це повідомили в прес-центрі НАК «Нафтогаз України».

За інформацією представника НАК, компанія розцінює цю інформацію як черговий піар-хід Росії стосовно України. «У нас немає проблем з поставками газу в Україну», – додав представник компанії, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, сьогодні російська газета «Час новин» повідомила, що ексклюзивний продавець імпортного газу Україні «РосУкрЕнерго» з 10 квітня на 50% скоротив постачання газу. За інформацією видання, «причиною обмеження послужили тотальні неплатежі з боку «Нафтогазу України».

Газета нагадує, що з 4 січня 2006 року імпортний газ надходить в Україну через спільне підприємство «Газпромбанку» і «Raiffeisen Investment» - зареєстровану у Швейцарії компанію «РосУкрЕнерго». Цього року вона викупить у «Газекспорту» 17 млрд.» кубометрів російського газу за ціною 230 дол. за тисячу кубометрів. А також близько 42 млрд. кубометрів туркменського газу, 8 млрд. узбецького і 7 млрд. казахського. Ціна цих поставок є комерційною таємницею, але, за інформацією «Часу новин», практично не відрізняється від тієї, яку сам «Газекспорт» платить продавцям з Центральної Азії. Згідно з домовленостями, RUE повинно продати 26 млрд. кубометрів «Нафтогазу» на російсько-українському кордоні, а 32 млрд. - компанії «УкрГаз-Енерго» по 95 дол. Ця структура була створена на паритетних засадах українським монополістом і швейцарським трейдером для реалізації газу промисловим споживачам в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331