Державний департамент ветеринарної медицини України тимчасово заборонив з 26 березня імпорт м'яса і м'ясопродуктів з Польщі, Білорусі і Молдови через випадки ввезення з цих країн в країну неякісної м'ясної продукції.

"Через неодноразові випадки надходження з території сусідніх Польщі, Республіки Білорусь, Молдови м'яса і м'ясопродуктів, які не супроводжувалися відповідними ветеринарними документами, вказівкою Головного державного інспектора ветеринарної медицини України з 26 березня цього року вводиться тимчасова заборона на ввезення зазначених вантажів на територію України", - говориться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики України, інформує «Інтерфакс-Україна».

Як наголошується в повідомленні з посиланням на заступника голови Державного департаменту ветеринарної медицини України Миколи Пацюка, заборону буде знято тільки тоді, коли буде "наведено лад і продукція стане повністю безпечною для українських споживачів".

Згідно з прес-релізом, 23 березня цього року Україна поінформувала ветслужби Польщі, Білорусі і Молдови про існуючі проблеми при ввезенні м'яса і м'ясопродуктів і введення заборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359