Півтори сотні співробітників Державної прикордонної служби України вже отримали статус учасника бойових дій, повідомив глава прикордонного відомства України Віктор Назаренко.

«Що стосується наших військовослужбовців, то до такої категорії на сьогоднішній день віднесено понад 9 тис. прикордонників. Наразі організовано чіткий облік тих, хто виконував завдання і продовжує перебувати в цих районах», - розповів Назаренко.

За його словами, в адміністрації Держприкордонслужби для організації роботи з надання персоналу статусу учасника бойових дій створена відомча комісія, яка вже провела 7 засідань і розглянула матеріали на 200 осіб. «Надалі ці матеріали спрямовуються на розгляд міжвідомчої комісії. По 150 особах вже прийнято позитивне рішення, ще щодо 50 - матеріали розглядаються», - повідомив глава прикордонного відомства.

За його словами, на сьогоднішній день актуальними залишаються питання документального оформлення безпосередньої участі в АТО позаштатних підрозділів, списки таких надані АТЦ при СБУ ще в серпні, робота щодо них ведеться. Крім того, додав Назаренко, відпрацьовується процедура надання статусу учасника бойових дій службовцям. «І по-третє, це надання статусу учасника бойових дій загиблим прикордонникам. У нас на сьогоднішній день загинуло 62 особи, з них 61 - військовослужбовець і 1 службовець - водій», - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я запевняю вас і всіх прикордонників, хто брав участь в АТО, що всі справи будуть розглянуті і жоден військовослужбовець або службовець не залишиться без уваги», - підсумував голова Держприкордонслужби України.

Раніше в РНБО повідомляли, що станом на кінець листопада 2014 року статус учасника бойових дій отримали понад 2,5 тис. учасників АТО.

Нагадаємо, українські прикордонники в поточному році не пропустили в Україну 14,5 тис. громадян Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом