За вівторок, 2 грудня, і минулу ніч представники самопроголошеної ЛНР обстріляли з різного виду зброї ряд населених пунктів контрольованої Україною території Луганської області, а саме: Верхню Вільхову, Щастя, Чорнухине, Макарове, Валуйське, Станицю Луганську. Жертв і поранених серед мирного населення немає, повідомили Forum'у в прес-службі Луганської ОДА.

«У Щасті після вчорашніх і позавчорашніх обстрілів ремонтним бригадам вдалося повністю відновити всі системи життєзабезпечення і уникнути техногенної катастрофи, яка могла виникнути через пошкодження лінії електропередачі і припинення центрального водопостачання. Зараз системи тепло-, газо-, енерго - і водопостачання працюють у звичайному режимі. Найскладніша ситуація, як і раніше, залишається в Станиці Луганській та районі. Ввечері і вночі НЗФ обстріляли районний центр і с. Валуйське з систем залпового вогню «Град». У Валуйском снарядами пошкоджено п'ять будинків», - повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Крім того, за його словами, члени НЗФ укотре пробралися безпосередньо в Станицю Луганську і обстріляли з автоматичної зброї ряд адміністративних будівель. В РДА пошкоджено кілька вікон, в тому числі в кабінеті голови адміністрації Євгена Бідашка.

Також внаслідок бойових дій пошкоджено магістральний газопровід. Зараз в більшій частині Станиці, а також у селах Валуйське, Малинове і Пшеничне (де загалом мешкає близько десяти тисяч цивільного населення) немає центрального газопостачання - через слабкий тиск газу не микаються опалювальні котли. Ремонтні бригади з'ясовують місце і масштаби пошкоджень. Без електроенергії залишаються села Вільхове, Болотенне і кілька вулиць Станиці Луганської.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом