З полону незаконних збройних формувань звільнений офіцер Збройних сил України. Про це в п'ятницю сказав керівник української робочої групи Спільного центру з контролю і координації питань про припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін генерал-лейтенант Володимир Аскаров, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Завдяки домовленостям та плідній роботі з полону НЗФ був звільнений офіцер ЗС України підполковник Гулий Володимир Миколайович», - зазначив він.

За даними прес-служби, 5 листопада члени НЗФ звернулися до української сторони з інформацією, що у них знаходиться поранений в ноги полонений офіцер ЗС України, «якого вони розстріляють або ж відпустять лише після проведення переговорів».

Зазначається, що члени НЗФ визначили місце передачі поблизу Дебальцевого.

«З української сторони на проведення переговорів прибула група військовослужбовців у складі 5 осіб, серед яких був і підполковник Володимир Гулий. Але НЗФ обдурили наших військових і захопили всіх в полон», - розповіли в Міноборони.

Так, на даний момент з тієї групи в полоні НЗФ перебувають ще 4 військових. Зараз ведуться переговори про їх звільнення.

Згідно з повідомленням, в робочу групу Спільного центру входять представники української сторони, моніторингової групи ОБСЄ і ЗС РФ.

Як повідомляв ForUm, станом на 28 листопада з полону НЗФ звільнені вже 1800 українців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом