Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що Угорщина буде самостійно визначати свою позицію щодо Росії.

Про це Орбан заявив у Будапешті під час зборів етнічних угорців, які живуть за межами Угорщини.

Угорський прем'єр зазначив, що його країну не зможуть змусити вибрати той чи інший бік у схожому на часи холодної війни протистоянні, яке сьогодні спостерігається в Європі.

Також він звернувся до критиків, які звинувачують його в тому, що Угорщина нібито потрапила під російський вплив. Орбан зазначив, що його країна була єдиною разом з Європейським Союзом у відстоюванні та підтримці територіальної цілісності України і що вона наслідуватиме позицію Німеччини у питаннях, які стосуються Росії. При цьому він дав зрозуміти, що Угорщина діятиме згідно з національними інтересами, навіть якщо це не подобатиметься партнерам з Європейського Союзу і США, повідомляє «УНІАН» з посиланням на Reuters. «Наша справа полягає в тому, щоб самостійно визначати наші інтереси і нашу позицію», - заявив Орбан.

У зв'язку з цим він висловив переконання, що угорський геополітичний інтерес полягає в тому, щоб не дозволити з'явитися новій холодній війні «над нашими головами».

Як раніше повідомляв ForUm, парламент Угорщини прийняв 4 листопада закон, що дозволяє вести прискорене будівництво газопроводу «Південний потік» в обхід правил Європейського Союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23