Литва заявляє, що військові літаки Російської Федерації не порушували її повітряний простір. Про це в четвер, 13 листопада, повідомило Міноборони Литви.

Як повідомляє міністерство, винищувачі F-16 ВПС Нідерландів, що несуть чергування в Польщі, розпізнали російський військово-транспортний літак, який летів без заздалегідь узгодженого плану польоту з Калінінградської області на материкову частину Росії, огинаючи країни Балтії. Винищувачі були підняті в повітря у середу, 12 листопада.

«Ми звернули увагу на те, що порушення повітряного простору Литви не було, літак летів у зоні реагування НАТО над Балтійськими державами, в разі входження літака в яку піднімаються у повітря винищувачі НАТО», - йдеться в прес-релізі Міноборони, повідомляє Delfi.

Міністерство зазначає, що польоти натовських винищувачів з метою розпізнавання та супроводження літаків, що наблизилися до кордонів країн Балтії, - це стандартна процедура місії ППО НАТО.

«Проте активізація російських військових літаків поблизу кордонів держав Балтії викликає стурбованість. Польоти літаків без заздалегідь узгодженого плану при відключених відповідачах також представляють загрозу для безпеки цивільної авіації», - йдеться в повідомленні.

Крім цього в Держдепартаменті США висловили стурбованість почастішанням в останні місяці польотів російських Військово-повітряних сил поблизу Північної Америки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом