У Чернігівській області для контролю над загорянням торфовищ задіяні вертольоти. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області.

«Вертоліт облетів частину території регіону з метою контролю над ситуацією з пожежами на торфовищах. Маршрут охопив кілька районів, де є поклади торфу і мають місце випадки його загоряння. За результатами польоту внесені корективи щодо розміщення та передислокації задіяних на ліквідації пожеж сил і засобів рятувальників, лісокористувачів та аграріїв», - йдеться в повідомленні.

Так, під час обльоту виявлені осередки загорянь торфовищ у Ріпкинському районі, куди будуть передислоковані сили для пожежогасіння.

За даними ДержНС, наразі триває гасіння окремих осередків загорянь торфовищ у Козелецькому, Менському, Городнянському та Щорському районах, де спочатку загальна площа горіння становила близько 47 га, а зараз зменшена до 15,4 га.

Крім того, наголошується у повідомленні, вже ліквідовані пожежі на торфовищах поблизу сіл Пушкарі, Лемеші, Косачівка та Лошакова Гута Козелецького району на загальній площі близько 4 га.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

86